Prnjavor

Tokom jeseni 2016. godine KK Partizan je stigao i u Prnjavor, i to kroz saradnju sa lokalnim klubom Mladost 76. Ova dva sportska kolektiva oformila su čvrsto partnerstvo sa ciljem razvoja mladih talenata i stvaranja novih prilika za njih.

U sklopu ove kooperacije, licencirani Partizanovi treneri će raditi sa najmlađima, polaznicima Košarkaške igraonice, ali i pionirima, u sklopu škola košarke. Kroz Košarkašku igraonicu je Prnjavor prvi put dobio ovakav program za djevojčice i dječake uzrasta do 10 godina, koji se postepeno, u kombinaciji treninga i igrica, upoznavati sa ovim sportom. Istovremeno, oni malo stariji, uzrasta 11 i 12 godina, svoje prve ozbiljnije korake u svijetu košarke prave u skladu sa principima šampionskog Partizanovog programa.

U godinama koje dolaze, najveći talenti će dobiti priliku i da zakorače u profesionalni svijet, kroz seniorsku ekipu Mladosti 76. Na taj način su Partizan i Mladost 76 stvorili cjelovit sistem, u kojem se pruža podrška i otvaraju nova vrata za mlade košarkaše u svakoj fazi njihovog razvoja.

Košarkaška igraonica i treninzi škole košarke u Prnjavoru održavaju se u sljedećim terminima:

Osim u gradu Prnjavoru, škola košarke je organizovana i u Šibovskoj, a održava se u sljedećim terminima:

ocp-61-of-63-large