Grawe Cup

Grawe Cup

U okviru Međunarodnog košarkaškog kampa Hypo Three Points, KK Partizan TS Banja Luka organizuje i Međunarodni košarkaški turnir. Ovo takmičenje se održava od 2013. godine, i to na olimpijskoj planini Jahorini, a od 2015. godine nosi naziv Grawe Cup.

Turnir obuhvata dvije starosne kategorije, pionire i kadete, a iz godine u godinu postaje sve kvalitetniji i sve više dobija na značaju, što potvrđuje već sada obimna lista učesnika. Za nagrade su se u prethodnom periodu, pored KK Partizana TS iz Banjaluke i podmlatka KK Partizana iz Beograda, takmičili i brojni strani timovi iz Francuske, Turske, Njemačke i mnogih drugih država.

Treneri i igrači naglašavaju važnost ovog turnira jer mladi košarkaši dobijaju priliku, ne samo da se takmiče i stiču prva internacionalna iskustva, već i da se druže sa svojim vršnjacima iz zemalja u kojima se igra kvalitetna košarka. Na ovaj način se šire košarkaška znanja i unapređuju vještine, ali i doprinosi razvoju ličnosti svakog mladog košarkaša, kroz upoznavanje drugih kultura, razbijanje predrasuda i potenciranje međunarodne saradnje u sportu.

Turnir promoviše i lokalnu sredinu, opštinu Pale i Jahorinu. Učesnici su smješteni upravo na Jahorini, planini koja predstavlja pravi raj za sportiste i nudi najbolji ugođaj za kompletno osvježenje. Uz ugodne klimatske uslove i ponudu za goste koja je sve sadržajnija, ova planina je postala i prava sportska oaza. To dokazuje i tradicija Međunarodnog košarkaškog kampa Hypo Three Points, koji se na ovom lokalitetu održava od 2002. godine.

Dodatna pitanja o kampu i prijedlozi za učešće i saradnju mogu se uputiti na:

+387 65 193 000

camp.jahorina@gmail.com

DSCF0087