Pioniri

U pionirima košarkaškog kluba Partizan igraju dječaci starosti 11 i 12 godina. Ova kategorija predstavlja prvo ozbiljnije upoznavanje sa košarkom te se iz tog razloga posebna pažnja posvećuje određivanju pravog pristupa razvoju svake mlade nade.

Partizan je već godinama poznat kao klub koji uspješno oblikuje mlade igrače u evropske zvijezde, a taj proces otpočinje upravo u selekciji pionira, u koju se odabiru najnadareniji početnici. Dječake u ovom periodu je potrebno upoznati sa profesionalnom košarkom, od prvih koraka ih učiti ozbiljnosti i posvećenosti, ali i pomno pratiti, kako bi se na pravi način usmjerio njihov razvoj i na vrijeme prepoznale urođene prednosti i mane.

Duga tradicija prepoznavanja mladih talenata i njihovog pretvaranja u vrhunske igrače garantuje pravilan rad sa djecom u KK Partizan TS Banjaluka od najmlađih kategorija. Provjereni Partizanov program kreće upravo od pionirske selekcije, gdje počinje djeci prilagođen, ali posvećen i pažljivo doziran rad na košarkaškoj tehnici i poznavanju taktike, uz vođenje posebnog računa o ispravnom fizičkom razvoju polaznika.

Trener pionira je Željko Krunić, a treninzi se održavaju u sljedećim terminima:

Treninzi subotom zakazuju se zavisno od termina odigravanja utakmica.

Pioniri