Frend košarkaška liga

KK Partizan TS Banjaluka svake godine organizuje i Zimsku košarkašku ligu, posebno takmičenje namijenjeno svim starosnim kategorijama. Zahvaljujući podršci kompanije m:tel, takmičenje od 2016. godine nosi naziv Frend košarkaška liga. U periodu decembra i januara, ovaj po svemu posebni košarkaški projekat okupi preko 240 učesnika oko dva zajednička cilja – dobrog druženja i učenja o košarci.

Najveći doprinos košarkaške lige vidljiv je upravo u ove dvije oblasti. Kroz ligaški sistem i obezbijeđene nagrade, promovišu se novi talenti iz banjalučke regije, koji se međusobno takmiče i uče jedni od drugih, zajedno unapređujući svoju igru. Poseban naglasak, pri tome, je na usađivanju fair-play principa i podsticanju olimpijskog duha među mladima, kako bi oni sutra bili veliki košarkaši, ali još veći sportisti, u najširem značenju tog plemenitog pojma.

Vremenski period je, takođe, ciljano odabran, kako bi se djeci ponudila dodatna fizička aktivnost u sedmicama raspusta, ali i loših vremenskih uslova koji ih ograničavaju u zabavi na otvorenom. KK Partizan TS Banjaluka ih, stoga, uvodi u gradske košarkaške dvorane i omogućava im da se druže, igraju, uče i razvijaju kroz utakmice sa vršnjacima.

Pored sportskih aktivnosti, u sklopu Zimske košarkaške lige organizuju se i brojni prateći sadržaji, kako za djecu, tako i za sportske radnike Banjaluke. Uz mnoštvo stručnih diskusija te predavanja na temu košarke i treniranja mladih talenata, redovno se održavaju i zabavni događaji poput video projekcija i drugih multimedijalnih dešavanja za sve generacije zaljubljenika u ovaj sport.

Prijave za učešće u Frend košarkaškoj ligi mogu se poslati putem ovog formulara.

kk-liga-boost