Košarkaška igraonica

Košarkaška igraonica je prvi program ove vrste u Banjoj Luci. Kombinacijom planetarno popularnog mini basketa, elemenata košarkaškog treninga i zabavnih igrica, stvoren je jedinstven zabavno-edukativni program kroz koji se najmlađi upoznaju sa košarkom i sportom uopšte na način koji najviše odgovara njihovom uzrastu.

Košarkaška igraonica je predviđena za djevojčice i dječake starosti od 6 do 10 godina. Rekviziti koji se koriste za rad sa njima su u potpunosti prilagođeni njihovoj starosnoj dobi, pa djeca igraju malim košarkaškim loptama (popularnim „peticama“), a koševi na koje šutiraju su spušteni na visinu od 2.60 metara. Ovim putem se osigurava bezbijednost malih košarkaša i omogućuje im se da košarkašku opremu zaista aktivno koriste.

Plan rada sa polaznicima je posebno osmišljen kao mješavina košarkaške škole i dječije igraonice. Dječaci i djevojčice se upoznaju sa najosnovnijim košarkaškim kretnjama i minimumom košarkaških pravila, ali se sve to čini kroz igru, zabavu i druženje. Niz edukativnih igrica dizajniran je tako da polaznici košarkaške škole za najmlađe nauče koliko igrača na parketu ima svaki tim i kako treba da se vodi lopta, ali i šta zapravo znači biti dio tima te kakav je osjećaj pogoditi prvi šut uz aplauz vršnjaka. Akcenat je, dakle, prvenstveno na druženju, pobuđivanju sportskog duha i pružanju pažljivo planirane fizičke aktivnosti u značajnom razvojnom periodu.

U vremenima kada djeca već i prije polaska u osnovnu školu igraju igrice na računarima i pametnim telefonima, Košarkaška igraonica ima za cilj da sačuva vrijednosti pravilnog fizičkog razvoja, dječijeg druženja i učenja kroz vannastavne aktivnosti.

Trener najmlađih košarkaša je Jadranka Ćosić Trkulja, nekada slavna košarkašica, a danas tim menadžer ženske košarkaške reprezentacije Srbije.

Termini Košarkaške igraonice u Banjoj Luci su:

OCP (5 of 63) (Large)