„Tamoza Pale kup”

logo jpg

Završen 5. Međunarodni košarkaški turnir „Tamoza kup- Pale 2017“

 Trijumfom ekipe Beovuka na Palama je završen 5. Međunarodni omladonski turnir košarkaških nada „Tamoza kup-Pale 2017“. Peti Internacionalni košarkaški turnir Tamoza-Pale kup održan je od 24. do 26. avgusta 2017. godine u SPC Peki na Palama.  Na turniru je učestvovalo pet klubova iz zemlje i regiona, Košarkaškoi klub „Partizan“, „Beovuk“, „Refleks All Stars Europe“, „Gen“ i „Slavija“.

Timovi su odigrali utakmice u četiri kola, a turnir je počeo utakmicom ekipa „Refleks All Stars Europe“ i „Gen“, u četvrtak, 24.8.2017. godine sa početkom u 16:30 časova. Istog dana, u terminu od 18:15 časova sastali su se „Slavija 1996“ i KK „Partizan Nis“, dok je ekipa „Beovuk 72“ bila slobodna prvi dan turnira.

Svečano otvaranje turnira upriličeno je u petak, 25.8.2017. godine sa početkom u 16:00 časova, nakon čega su se sastali sastati „Gen“ i „Slavija 1996“ sa početkom u 10:00 časova. Nešto više od sat vremena kasnije, odigran je meč između ekipa „Beovuk 72“ i „Refleks All Stars Europe“. Ekipa „Partizan Nis“ bila je slobodna tog dana.

Drugog dana tradicionalnog košarkaškog turnira Tamoza-Pale kup 2017 igrane su četiri utakmice. Na teren su prvo izašli mladi košarkaši Slavije iz Istočnog Sarajeva i KK Gen iz Sarajeva, a pobjedu je odnijela ekipa iz Sarajeva slavivši koš razlike, 44:42. Nakon toga, na terenu su bili mladi košarkaši Refleks Ol Stara i Beovuka, a Beograđani su sigurnom igrom odnijeli pobjedu 63:35.

U posljepodnevnom dijelu programa na teren su izašli košarkaši Slavije i Beovuka, a ekipa iz Beograda je slavila još ubjedljiviju pobjedu, bilo je 78:18. Na kraju, dan su zaključili košarkaši Partizana koji su slavili i drugu pobjedu nad KK Gen, a crno beli su trijumfovali sa 85:43.

Treći dan odigravanja ovog turnira protekao je u znaku borbe između „Slavije 1996“ i „Beovuka 72“, te „Partizan Nisa“ i „Gena“, dok je ekipa „Refleks All Stars Europe“ bila slobodna. U subotu, 26.8.2017. godine, ekipa „Refleks All Stars Europe“ igrala je protiv „Slavije 1996“, dok je „Beovuk 72“ izašao na megdan ekipi „Partizan Nis“, a ekipa „Gena“ bila je slobodna.

Nakon tri dana nadmetanja u sportskoj dvorani „Peki“ na Palama ekipa Beovuka je ostvarila maksimalan učinak od pet pobjeda, a u posljednjem susretu koji je direktno odlučivao o osvajaču trofeja „Tamoza Kupa-Pale 2017“ savladali su gradskog rivala „Partizan NIS“ 56:47 . Treće mjesto pripalo je ekipi „Reforms All Star Europe“, četvrti je bio sarajevski „Gen“ a posljednju poziciju zauzela je ekipa Slavije.

Sve utakmice odigrane su u Sportskoj dvorani „Peki“ na Palama, a turnir je bio samo jedna od sportskih aktivnosti u okviru obilježavanja Dana i krsne slave opštine Pale – Velike Gospojine. Sponzori turnira bili su Tamoza Trading Ltd. i ABC, dok je pokrovitelj Opština Pale.


Grawe Cup

U okviru Međunarodnog košarkaškog kampa Hypo Three Points, KK Partizan TS Banja Luka organizuje i Međunarodni košarkaški turnir. Ovo takmičenje se održava od 2013. godine, i to na olimpijskoj planini Jahorini, a od 2015. godine nosi naziv Grawe Cup.

Turnir obuhvata dvije starosne kategorije, pionire i kadete, a iz godine u godinu postaje sve kvalitetniji i sve više dobija na značaju, što potvrđuje već sada obimna lista učesnika. Za nagrade su se u prethodnom periodu, pored KK Partizana TS iz Banjaluke i podmlatka KK Partizana iz Beograda, takmičili i brojni strani timovi iz Francuske, Turske, Njemačke i mnogih drugih država.

Treneri i igrači naglašavaju važnost ovog turnira jer mladi košarkaši dobijaju priliku, ne samo da se takmiče i stiču prva internacionalna iskustva, već i da se druže sa svojim vršnjacima iz zemalja u kojima se igra kvalitetna košarka. Na ovaj način se šire košarkaška znanja i unapređuju vještine, ali i doprinosi razvoju ličnosti svakog mladog košarkaša, kroz upoznavanje drugih kultura, razbijanje predrasuda i potenciranje međunarodne saradnje u sportu.

Turnir promoviše i lokalnu sredinu, opštinu Pale i Jahorinu. Učesnici su smješteni upravo na Jahorini, planini koja predstavlja pravi raj za sportiste i nudi najbolji ugođaj za kompletno osvježenje. Uz ugodne klimatske uslove i ponudu za goste koja je sve sadržajnija, ova planina je postala i prava sportska oaza. To dokazuje i tradicija Međunarodnog košarkaškog kampa Hypo Three Points, koji se na ovom lokalitetu održava od 2002. godine.

Dodatna pitanja o kampu i prijedlozi za učešće i saradnju mogu se uputiti na:

+387 65 193 000

camp.jahorina@gmail.com

DSCF0087