1. kolo liga: Partizanov siloviti start!

19/10/2015

Juniori - utakmica - prvo kolo

Mladi igrači KK Partizan TS su sezonu otvorili na najbolji mogući način. Ne samo da su u sve tri starosne kategorije ostvarili pobjede, već su pokazali impresivnu timsku igru i individualne kvalitete kojima njihovi suparnici u prvom kolu nisu mogli da pariraju.

Na početku novih takmičenja u okviru Područnog košarkaškog odbora Banjaluka, najstariji mladići su pokazali da nisu slučajno postali kadetski šampioni u prethodnoj sezoni. Iako po prosjeku godina najmlađi u sadašnjoj, juniorskoj konkurenciji, od početka utakmice protiv KK Lider nametnuli su svoj ritam igre i nisu zastajkivali ni u jednom trenutku meča. Na kraju, rezultat u dvorani „Obilićevo“ je bio nevjerovatnih 136:27 za crno-bijele.

Partizan je do pobjede nosio mladi evropski šampion, Aljoša Janković, koji je postigao 28 poena. Pomoć mu je pružio Bojović sa 25, dok je Sekulić upisao 18, a Radan 17 pogodaka.

Sličan rezultat su dan ranije ostvarili kadeti, koji su već u prvoj četvrtini ekipi SportLive ubacili nevjerovatnih 40 poena. Potom su jedva primjetno usporili, ali je konačni rezultat 129:25 dovoljan pokazatelj njihove nadmoćnosti u ovom duelu.

I u ovoj utakmici je najbolji strijelac zabilježio 28 poena, a to je bio mladi Sekulić. Uz njega, istakli su se i Popržen sa 20, Ilić sa 17 i Cvijetić sa 14.

Najmlađi nisu propustili priliku da se pridruže svojim starijim drugarima. Pioniri su zatvorili vikend svojom prvom pobjedom, a i njihov rezultat je bio podjednako impresivan – ekipi Lidera su ubacili 107 poena, a svega 30 su primili. Većinu posla su obavili već na samom početku, kada su prvu četvrtinu završili rezultatom 40:3.

Najmlađi su do pobjede došli kvalitetnom timskom igrom, u kojoj niko od igrača nije posebno odskočio u odnosu na ostale. Na vrhu liste strijelaca su se našli Popović i Keser sa po 14, odnosno Vrtunić i Mirković sa po 12 poena.