Dodik posjetio košarkaški kamp “Grawe Three Points”

12/07/2017

20170709125558_433868

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik posjetio je danas na Jahorini tradicionalni Međunarodni košarkaški kamp “Grave tri poena”, čiji je organizator Košarkaški klub “Partizan TS” Banjaluka, i istakao da vjeruje da će iz ove košarkaške škole ponići značajna sportska imena.

“Veliki broj dječaka i djevojčica se okuplja iz godine u godinu, vježbaju košarku i druže se ovdje”, rekao je Dodik. Dodik je naglasio da su ljudi koji vode kamp, od kojih neke poznaje iz vremena kad je bio sportski aktivan, posvećeni košarci. “Bili su dobri igrači i dobri su ljudi, što znači da su dobri vaspitači”, zaključio je Dodik i poželio mladim košarkašima puno uspjeha u nastavku karijere.

20170709105421249929

Bogdan Boban Stanojević, jedan od trenera na kampu, zahvalio je predsjedniku Srpske što je bio gost i promoter kampa. “U ovom trenutku na Jahorini trenira više od 120 dječaka i djevojčica uzrasta od šest do 16 godina”, rekao je Stanojević i podsjetio da je ovo 16. godina rada kampa. Stanojević je istakao da je kroz kamp do sada prošlo više od 8.500 dječaka i djevojčica iz svih dijelova svijeta, osim iz Afrike. “Nadamo se da ćemo ubuduće okupiti još više djece i promovisati ovaj divni sport i planinu”, rekao je Stanojević. On se nada da će Jahorina dobiti sportsku dvoranu, čime bi bili kompletirani idealni uslovi za trening. Promoteri i treneri košarkaškog kampa “Grave tri poena” i ove godine bili su Ratko Varda i Zoran Stevanović.