2. kolo liga: Još jedan pobjednički vikend

26/10/2015

 

Juniori-utakmica-26-10Tokom proteklog vikenda, selekcije Partizana TS su odigrale utakmice drugog kola svojih liga. Kao i prije sedam dana, zabilježene su tri veoma uvjerljive pobjede.

Svoju drugi ovosezonski trijumf prvi su upisali pioniri. Oni su u subotu, na parketu OŠ „Borisav Stanković“, porazili vršnjake iz KK Spartak. Najmlađi košarkaši su pokazali svoj talenat u prve tri četvrtine, pa su u posljednjoj dionici mogli da se malo opuste i opet sa velikih 67:50 upišu nova dva boda.

Prvi strijelac ekipe je bio Vuk Popović sa 17 poena, dok je Sergej Mirković postigao 14. Partizanova pionirska selekcija je odigrala veoma dobro i u odbrani, gdje su poseban doprinos pružili Vrtunić i Karalić.

Kadetska selekcija je u prvom kolu bila nemilosrdna, a ništa velikodušniji prema protivnicima nisu bili ni drugog takmičarskog vikenda. Takođe u subotu, u dvorani Sportskog centra „Nenad Baštinac“ u Aleksandrovcu, kadetima prijedorskog Spartaka je dopušteno najviše šest poena u bilo kojoj od četvrtina. Konačni rezultat 95:20 je, zbog toga, bio očekivan ishod.

Granitnom odbranom Partizana komandovali su Aničić i Popržen, dok su za rešetanje protivničkog koša ponovo bili zaduženi Sekulić (19 poena), Ilić (15 poena) i Cvijetić (11 poena).

U nedljeju su nastupili i juniori, koji su u dvorani „Obilićevo“ izašli na crtu ekipi Ušća. Crno-bijeli mladići su ponovo pokazali da mladost ne predstavlja nikakvu prepreku za njihov talenat, pa su do druge pobjede došli rezultatom 95:40. Najveća razlika je napravljena u prvoj i trećoj četvrtini, koje su dobijene sa 28:9 i 30:6.

Posebno raduje činjenica što je juniorska selekcija Partizana TS do ovog sjajnog rezultata došla odličnom timskom igrom. Ravnomjerno je raspoređen teret i u odbrani u napadu, pa se na vrhu liste najefikasnijih našlo nekoliko igrača – Cvetić sa 17 i Janković sa 14 poena, zatim Radan sa 13 i Čečavac sa 12, te Bojović i Ilić koji su zabilježili po 11 poena.