Crno-bijeli vikend u Bijeljini: Vaskršnji turnir u čast slavljenika

10/04/2017

7

Proteklog vikenda, košarkaški klub “Partizan BN” bio je domaćin prvog Međunarodnog vaskršnjeg turnira, a povod je bio prvi rođendan tog kluba.

Tim povodom, rođendanski turnir  je okupio brojne ljubitelje košarke, a trener crno-bijelog tima iz Bijeljine, Igor Mihajlović, kaže da je prvu godina rada obilježio veliki trud i rad koje su mališani i njihovi roditelji prepoznali.

“Ovo je naš prvi rođendan. Svi kažu da je prvi rođendan najteže proslaviti. Mi smo prvu godinu uspješno preživjeli i planiramo da u narednom periodu još posvećenije radimo. Cilj nam je da što više djece sklonimo sa ulice”, rekao je Igor Mihajlović.

5

Specijalna gošća turnira bila je proslavljena srpska košarkašica Milica Dabović.

“Hvala KK “Partizan BN” što mi je omogućio da danas budem ovdje, zbog čega sam presrećna.Drago mi je što sam se družila sa mladim košarkašima. Ovo je za mene jedno divno iskustvo, presrećna sam što su djeca u tolikom broju došla da im dam autograme i da se družimo. Želim im svu sreću, da KK “Partizan BN” postane veliki klub, jer srca im ne fali, uopšte”, izjavila je Dabovićeva.

Osim ekipe domaćina, publici su se predstavili i košarkaši “Partizana” sa Pala, “Zvornik-basketa” i “Interkoša” iz Šapca. Najuspješniji u takmičarskom dijelu bili su zvorničani koji su osvojili prvo mjesto u pionirskoj i mini-basket kategoriji.

2

Laskava titula MVP turnira takođe je otišla u Zvornik, a osvojio ju je Sergej Jeremić. Takođe, najuspješnijim članovima bijeljinskog “Partizana” uručene su diplome, a prijateljima kluba zahvalnice. Turnir je imao i humanitarni karakter, a sav prikupljeni novac proslijeđen je trinaestogodišnjem Milanu Simetiću iz Šekovića, kome je neophodna transplantacija jetre i bubrega.6

3