Drugi vikend 2016. donio novi trijumf kadeta

08/02/2016

Kadeti Partizana TS

U tri utakmce protiv ekipa KK Alf-Om, kadeti Partizana TS su bili najuspješniji i upisali svoju novu pobjedu.

Upravo su oni otvorili „crno-bijeli“ takmičarski vikend, i to na pravi način. Kadetska selekcija Alf-oma savladana je u subotu, 6. februara, rezultatom 56:59 u neizvjesnom i vrlo zanimljivom meču. Partizanovi mladići, kao formalni gosti u dvorani na Banjalučkom velesajmu, odlično su otvorili susret i prvu četvrtinu završili sa prednošću od 11 poena. Nakon toga se domaći bude i uzvraćaju dobrom igrom u naredne dvije dionice, ali u samoj završnici igrači Partizana TS pokazuju profesionalnu smirenost i visoku koncentraciju, odnoseći dva boda.

Najefikasniji među pobjednicima bio je Cvetić, koji je protivnički koš zasuo sa 23 poena. Ostali igrači su ravnomjerno rasporedili svoj učinak, a dvocifren je bio još samo Popržen sa 12 poena.

Dobar start, nažalost, nije nastavljen u ostalim starosnim kategorijama, jer pioniri i juniori nisu uspjeli da nadmaše svoje vršnjake. Juniori su poraženi rezultatom 77:55, u utakmici koja je samo u prvoj četvrtini bila ujednačena, nakon čega je domaći Alf-Om preuzeo kontrolu nad susretom.

Bojović sa 19, Janković sa 11 te Zubović sa 10 poena bili su najistaknutiji poenteri u timu koji je, i pored neuspjeha u ovom kolu, ponovo pokazao da se u njemu nalazi mnogo košarkaškog talenta.

Dan kasnije, do pobjede nisu uspjeli da stignu ni pioniri. Najmlađi igrači Alf-Oma su imali svoj dan i upisali sigurnu pobjedu, uz konačnih 83:33. Domaći su dobrom odbranom uspješno neutralisali prijetnje Partizana TS i zasluženo trijumfovali.

„Crno-bijeli“ dječaci su i u svojim pobjedama prikazivali dobru timsku igru, pa su se kao tim, podjednako i zajednički, borili i u ovom porazu sve do posljednje sekunde utakmice.