Dušan i Luka Nešković, doskorašnji članovi Partizana, oduševili London

09/10/2015

Dušan i Luka Nešković
KK Partizan je poznat kao veliki rasadnik košarkaških talenata, a dvojica dječaka iz banjalučke škole košarke svojim talentom oduševljavaju i u Londonu, jednom od svjetskih centara sporta. Dušan i Luka Nešković su iz KK Partizan TS otišli ovog ljeta, a stariji od njih je već zaigrao i za seniorski tim novog kluba.

Dušan Nešković, koji je 2000. godište, i njegov mlađi brat Luka, rođen 2002, u banjalučkom Partizanu proveli su pune dvije godine. Iz kluba su otišli u avgustu ove godine uslijed preseljenja porodice, te postali dio omladinskog pogona kluba London Greenhouse Pioneers.

Stariji od njih dvojice, Dušan, ove sedmice je dobio i priliku kakva se veoma rijetko pruža tako mladom igraču. Naime, on je u prvom krugu nacionalnog kupa nastupio za seniorski tim svoje ekipe. Njegov nastup nije bio samo stvar protokola, jer mu je pružena prilika za više od 8 minuta igre. Dušan ju je iskoristio na fantastičan način i za to vrijeme upisao 7 poena, čime je u potpunosti opravdao ukazano povjerenje.

London Greenhouse Pioneers je klub usmjeren na razvoj mladih talenata i nalazi se u velikom naletu, jer je za samo pet godina prešao tri ranga takmičenja te došao do Druge savezne lige. U cilju razvoja nadarenih mladića, pokrenuli su program treninga u 15 škola, a braća Nešković su postali članovi jedne od njih. U školi Platanos College, oni su vještinama razvijenim u KK Partizan TS oduševili trenere i brzo postali vođe svojih timova.

S obzirom na veliki talenat, odličnu košarkašku osnovu stečenu u Banjaluci i dobro iskorišćene prilike, pred braćom Nešković je sigurno mnogo nastupa kojima će oduševljavati strane stručnjake i gledaoce.