Kadeti oslabljeni kreću u završne duele za titulu prvaka Republike Srpske

05/03/2016

Lopta

Kadeti Partizana TS će tokom 4. i 5. marta u Višegradu igrati utakmice završnog turnira za titulu prvaka Republike Srpske u ovoj starosnoj kategoriji.

Iako će ovaj vikend biti smješteni u atraktivnom Andrićgradu, „crno-bijeli“ mladići nisu otputovali u Hercegovinu samo zbog njenih turističkih ljepota. Danas ih od 15 časova očekuje utakmica ekipom Budućnosti iz Bijeljine, a oba tima će biti znatno oslabljena zbog odsustva najboljih igrača. Naime, Dalibor Ilić, sa jedne, i Nikola Đaković, sa druge strane neće učestvovati u borbi za titulu zbog učešća na cijenjenom kampu Jordan Brand Classic. Bogdan Stanojević, predsjednik KK Partizan TS, smatra da je u pitanju veliki nedostatak razumijevanja od strane Košarkaškog saveza RS.

„Mi smo pisali Savezu, molili za odgađanje turnira kako ti momci ne bi bili uskraćeni za bilo koje od ova dva velika iskustva. Smatramo da su i Jordan Brand Classic i završnica ligaškog takmičenja podjednako važni događaji za razvoj jednog mladog košarkaša, ali naši apeli su odbijeni. Naš tim je, svakako, oslabljen zbog odustsva najboljeg igrača, ali i cijelo prvenstvo ozbiljno gubi na kvalitetu ako u borbi za titulu ne učestvuju najtalentovaniji predstavnici generacije. Ova liga bi trebalo da se igra upravo radi njihovog razvoja“, navodi Stanojević.

Ipak, ostatak ekipe Partizana TS će se potruditi da nadomijesti Ilićevo odsustvo, a do sada su u više navrata pokazali da se radi o timu sa mnogo dubine i talenta. Imaće priliku da ove tvrdnje potvrde i drugog takmičarskog dana, kada ih od 12 časova očekuje duel sa domaćinom turnira, Vardom iz Višegrada, kao i tri časa kasnije, kada je protivnik WBS Basketball iz Teslića.

Bez obzira na konačni ishod turnira u koji ulaze oslabljeni, igrači Partizana TS su odličnim partijama tokom cijele sezone i plasmanom u Final Four dokazali da se radi o ekipi šampionskih kvaliteta.