Kadeti se plasirali na Final Four Republike Srpske!

22/02/2016

Kadeti - utakmica - prvo kolo

Kadetska selekcija Partizana TS je bez većih problema završila polufinalni turnir na prvom mjestu i plasirala se u samu završnicu ovosezonskog takmičenja.

Cilj sa kojim su mladi „crno-bijeli“ otputovali u Teslić, na polufinalni turnir za područne košarkaške odbore Banje Luke i Doboja, ostvaren je već prvog takmičarskog dana. U subotu, 20. februara, ostvarene su dvije pobjede, a prva od njih je upisana protiv banjolučkog tima Basket 2000. Jedini neizvjestan susret, Partizanovi kadeti su dobili rezultatom 74:79, uz odličnu partiju Ilića, strijelca 30 poena, i veliki doprinos Cvetića i Predića, koji su dodali 14, odnosno 10 poena.

Istog dana, protiv ekipe Modriče je izboren i plasman u posljednju fazu takmičenja. U utakmici kojom je Partizan TS dominirao od početka do završnih 33:78, istakla se druga grupa igrača, predvođenih Bajićem (22 poena) i Timotijom (16 poena), čime je ova selekcija pokazala dubinu svog rostera i obilje košarkaškog talenta koji se u njemu nalazi.

Susret sa domaćinom turnira, KK WBS Basketball, koji je uslijedio dan kasnije, bio je revijalnog karaktera. Obje ekipe su do tada upisale po dvije pobjede i osigurale prolaz dalje, ali su „crno-bijeli“ ostali maksimalno fokusirani i motivisani, te zabilježili i treći trijumf. Konačni rezultat je bio 41:74 za goste, a dvocifren broj poena su postigli Ilić (19), Cvetić (15), Sekulić (11) i Popržen (10).

Kadeti Partizana TS su se, dakle, u velikom stilu plasirali na Final Four lige Republike Srpske, gdje će imati priliku da brane trofej koji je prošle sezone osvojila generacija njihovih prethodnika.