KK Partizan TS zauzeo treće mjesto u kadetskoj konkurenciji!

07/03/2016

KK Partizan TS - kadeti

Nakon sjajne sezone sa mnoštvom pobjeda, kadeti Partizana TS su i na završnom turniru u Višegradu, iako oslabljeni, prikazali odlične partije i zauzeli treće mjesto u ligi Republike Srpske.

Bez pomoći najboljeg igrača, Dalibora Ilića, koji je bio odsutan zbog učešća na Jordan Brand Classic kampu, „crno-bijeli“ su pružili snažan otpor rivalima već u prvoj utakmici, odigranoj 5. marta. U neizvjesnoj utakmici koja je odlučena u posljednjoj minuti, bolji su bili vršnjaci iz bijeljinske Budućnosti, rezultatom 58:62. U tom susretu, najefikasniji u redovima Partizana TS bili su Ninković sa 13 i Timotija sa 11 poena.

Dan kasnije, mladi banjolučki košarkaši su poraženi u još tješnjoj završnici. Frganja, igrač domaće ekipe Varda, bio je smiren na liniji slobodnih bacanja i svom timu donio trijumf rezultatom 63:60. „Crno-bijeli“ su u ovom susretu prikazali dobru timsku igru, a nadomak pobjede vodili su ih Ninković (strijelac 16 poena), Sekulić (14), Cvetić (12) i Predić (10).

Partizan TS je, ipak, upisao i pobjedu u gradu na Drini, i to protiv KK WBS iz Teslića. Najraspoloženiji je bio Cvetić, koji je postigao 25 poena, a konačnih 61:54 obezbijedili su Partizanu TS poziciju broj tri na kraju sezone.

„Radi se o velikom uspjehu, ako se uzme u obzir da smo igrali bez ubjedljivo najboljeg kadeta u Republici Srpskoj“, istakao je Bogdan Stanojević, predsjednik kluba, „i to sve jer Savez nije imao sluha da pomjeri utakmice kako bi u njima učestvovao naš Dalibor Ilić, ali i Nikola Đaković iz Budućnosti. U svakom slučaju, naša selekcija je dala sve od sebe, pokazala sjajan timski duh i mnogo talenta, i mi smo zaista ponosni na sve što su naši mladići postigli i pokazali ove sezone. Klub je ponovo ostvario plasman u Ligu mladih i osigurao kontinuitet medalja u kadetskoj kategoriji, time smo veoma zadovoljni, ali, ponavljam, prvenstveno smo srećni zbog jedne sjajne generacije odličnih mladih košarkaša koja je stasala u ovoj godini.“

Kadetsku selekciju Partizana TS u sezoni 2015/2016 činili su: Đorđe Predić, Nemanja Ninković, Dejan Aćić, Marko Sekulić, Danilo Cvetić, Filip Timotija, Milan Popržen, Marko Aničić, Filip Luketa, Dajan Štrbac, Danilo Dragičević, Mihajlo Bajić i Dalibor Ilić. Trener koji ih je vodio do visokog plasmana je Darko Trkulja.

Titulu prvaka Republike Srpske osvojio je KK Budućnost iz Bijeljine, koji je naslijedio Partizan TS na pobjedničkom postolju.