Košarkaska igraonica u Bijeljini privukla veliki broj mališana

29/05/2018

20180508_114007

U okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) uz podršku grada Bijeljina (Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije i Odjeljenje za društvene djelatnosti) KK „Partizan TS“ Banjaluka i KK „Partizan BN“, su pokrenuli besplatnu košarkašku igraonicu za djecu od 6 do 10 godina.

Projekat se realizuje od početka marta na otvorenim novouređenim sportskim terenima OS „Jovan Dučić“ u Bijeljini i podrazumijeva učenje osnova košarke  osnovaca sa akcentom na djecu iz socijalno ugroženih porodica, djecom sa posebnim potrebama, te mališanima romske nacionalnosti.

Projekat je naišao na izuzetno dobar prijem od strane pomenutih kategorija, a u prilog tome govori sve veći broj djece koja se uključuju u igraonicu. Osim savladavanja elementarnog košarkaškog znanja u narednom periodu akcenat u radu sa djecom biće i na edukaciji u pogledu načina ishrane sportista, te njihovoj higijeni. Monitoring nad projektom vrše predstavnici UNDP-a u BiH, sa kojima se odvija kontinuirana komunikacija i saradnja. Radionica će biti otvorena do oktobra ove godine.

20180512_100537