Košarkaški klub Partizan pokreće školu košarke u Bijeljini

22/03/2016

KK Partizan BN

Košarkaški klub Partizan, jedan od najtrofejnijih sportskih kolektiva u regiji, stigao je u Bijeljinu. Na konferenciji održanoj u ponedjeljak, 21. marta, u Šoping centru Mihajlović, najavljen je početak rada Partizanove škole košarke u ovom gradu.Neposredni osnivač Košarkaškog kluba Partizan BN je Košarkaški klub Partizan TS, Partizanova ispostava u Banjoj Luci koja uspješno djeluje već pet godina. Prema riječima Bogdana Stanojevića, predsjednika novoosnovanog Partizana BN, u Bijeljini će biti pokrenuta dva programa namijenjena mladima.

„Od aprila će sa radom početi pionirska selekcija, program za djecu uzrasta od 10 do 12 godina u kojem se treninzi vrše prema čuvenom Partizanovom programu za mlade talente, po kojem je ovaj klub postao svjetski poznat. Paralelno sa ovom selekcijom, pokrenućemo i Košarkašku igraonicu. U pitanju je program za djecu uzrasta od 6 do 10 godina, koji kombinuje popularni mini basket sa učenjem kroz igru i zabavu, po čemu je program jedinstven na ovim prostorima“, pojasnio je Stanojević.

Željko Krunić, predsjednik Skupštine kluba, naveo je da su se pomenuti programi do sada pokazali vrlo kvalitetnima. Iz pionirskih selekcija banjolučkog Partizana TS već godinama nastaju kadetski timovi koji osvajaju medalje u domaćim takmičenjima, a pojedini igrači postali su i uspješni reprezentativci, poput Aljoše Jankovića, osvajača zlata na prošlom Evopskom prvenstvu za kadete. I Košarkaška igraonica je odmah po pokretanju izazvala veliku pažnju u gradu na Vrbasu, pa Krunić ističe da se i u Bijeljini očekuje veliko interesovanje mališana i njihovih roditelja.

„Upis je trenutno u toku“, dodao je Igor Mihajlović, generalni sekretar kluba, „i prema dosadašnjem broju upita i prijava, očekujemo da i Partizan BN privuče veliki broj polaznika te dugoročno ostvari podjednako zapažene rezultate. Pozivamo svu djecu i roditelje da postanu dio velike ’crno-bijele’ porodice i sami provjere zašto Partizanovi programi za mlade uživaju toliki ugled u svijetu košarke.“

Košarkaški klub Partizan BN je druga škola košarke Košarkaškog kluba Partizan osnovana na prostoru Republike Srpske, a treninzi će se održavati u sportskim salama Osnovne škole „Knez Ivo od Semberije“ i Centra javne bezbjednosti Bijeljina. Više informacija zainteresovani mogu da pronađu na adresi www.kkpartizanbl.com, gdje se nalaze i formulari za prijavljivanje.