Odigrane derbi utakmice u Aleksandrovcu, kadeti najuspješniji

02/11/2015

Partizan

Derbi mečevi Partizanovih omladinskih selekcija donijeli su ovim mladim košarkašima veliko iskustvo i prve utakmice „na jednu loptu“, a najbolje su se snašli kadeti koji su nastavili svoj besprijekorni niz.

Prvi su u aleksandrovačku dvoranu „Nenad Baštinac“ ušli juniori, i to već u četvrtak, 29. oktobra. Kao i mlađi drugari, i oni su bili gosti ekipe Igokee, sa kojom su do tada dijelili prvu poziciju. Međutim, nakon trećeg kola, crno-bijeli mladići će barem privremeno ostati na poziciji broj dva, jer je domaćin pobijedio rezultatom 66:57. Najmlađi tim u ligi pokazao je upravo sitne nedostatke svoje mladosti i nešto slabije je ušao u utakmicu. Igokea je na poluvremenu vodila 37:25, ali su u nastavku Partizanovci odigrali bolje i prikazali igru koja obećava.

Bolji od ostalih u prvom ovosezonskom porazu bio je Aljoša Janković sa 13 poena, a veliku podršku su mu pružili Petković sa 11 i Ilić sa 10.

Dva dana kasnije, u subotu, kadeti su dokazali da su dostojni nasljednici šampionske generacije iz prošle godine. Utakmicu protiv svojih vršnjaka su kontrolisali od samog početka i prelomili je na iskusan način, u trećoj četvrtini, u kojoj su ubacili 18 a primili samo 7 poena. Potom su susret mirno priveli kraju i rezultatom 62:82 zadržali vodeću poziciju na tabeli grupe B.

Više od četvrtine poena svog tima, čak 21, postigao je talentovani Ilić, a važan doprinos su dali i Timotija te Cvetić, strijelci po 12 poena.

Isti dan su svoj prvi poraz u sezoni ubilježili i pioniri. Najmlađi košarkaši Igokee i Partizana odigrali su pravu „razvojnu utakmicu“, koju su odlikovale naizmjenične serije jednih i drugih. Prvu četvrtinu su dobili crno-bijeli, zatim su domaćini bili bolji, potom je Partizan treću dionicu dobio rezultatom 5:12, da bi Igokea posljednju četvrtinu dobila 17:9 za završnih 48:47. Ovakva utakmica, koju je odlučio samo jedan poen, odlična je škola za Partizanove dječake, koji su i ovaj put pokazali veliki talenat i borbeni duh.

Upravo po borbenosti su se istakli Mirković i Šipraga, dok su po poenima to učinili Popović (13), Vrtunić (8) te Karalić (8).