Odlična forma nastavljena i u petom kolu: Tri nove pobjede Partizana TS

16/11/2015

KK Partizan TS

Sve tri starosne selekcije Partizana TS su i u petom kolu svojih liga zabilježile trijumfe. Pobjedničku subotu su otvorili kadeti, a njih su potom pratili pioniri i juniori.

Kadetska selekcija je nastavila da grabi naprijed bez zaustavljanja, te je upisala još jednu veliku pobjedu. Rezultatom 51:107 poražena je ekipa Spartaka, i to na svom terenu, u Prijedoru. Crno-bijeli su kontrolisali utakmicu od samog početka, a definitivno je prelomili u trećoj četvrtini, kada su ubacili 34 i primili samo osam poena.

Gostujuću ekipu je do pobjede vodio trojac Popržen – Sekulić – Timotija. Njih trojica su zajedno postigli 73 poena, od čega Popržen 27, Sekućić 24 a Timotija 22.

Nešto kasnije, iz Prijedora su se sa dva nova boda vratili i pioniri, koji su rezultatom 58:71 nadigrali svoje vršnjake iz Spartaka. Najmlađi su odlično otvorili meč, prvu dionicu završili sa 10 poena viška, a jednako dobra partija i u narednoj četvrtini je bila dovoljna za konačnu pobjedu, i pored malog pada u drugom poluvremenu, uobičajenog za ovaj košarkaški uzrast.

U pobjedničkom timu se najviše istakao Vuk Popović, koji je odlično razigravao saigrače, a usput stigao i da upiše 20 poena. Pored njega, veoma dobri su bili Marko Vrtunić sa 17 i Nikola Karalić sa 13 poena.

U večernjem terminu, na parketu dvorane „Obilićevo“, juniori su se pobrinuli za još jedan „3/3 vikend“. U duelu sa ekipom Ušća protivnike su ograničili na samo 17 poena u cijelom prvom poluvremenu, pa je susret završen rezultatom 93:57 u korist crno-bijelih. Najstariji košarkaši Partizana TS prikazali su odličnu timsku igru sa mnogo trčanja i pas igre, na šta rivali nisu mogli da odgovore.

U ovoj utakmici je briljirao Aljoša Janković, koji je koš Ušća zatrpao sa čak 29 poena. Uz mladog evropskog šampiona, partiju vrijednu isticanja pružili su Radan sa 17, Kostadinović sa 12 te Sekulić sa 11 poena.