Otvoren Međunarodni košarkaški turnir “Pale 2018”

22/08/2018

Međunarodni košarkaški turnir “Pale 2018” otvoren je danas u Sportsko-poslovnom centru “Peki”, u okviru Gospojinskih svečanosti i proslave Dana opštine Pale.

Na turniru, koji se održava šestu godinu, učestvuje šest ekipa kadetskog uzrasta – košarkaški klubovi “Partizan NIS” i “Beovuk 72” iz Beograda, Omladinski košarkaški klub “Slavija 1996” iz Istočnog Sarajeva, zatim klubovi “Slovan” iz LJubljane, “Igokea” Aleksandrovac i “Sutjeska” iz Nikšića.

Jedan od organizatora turnira Željko Krunić rekao je da međunarodni internacionalni turnir kadeta zajedno organizuju košarkaški klub “Partizan” iz Beograda i Udruženje “Refleks ol stars Jurop”, koji je na području Istočnog Sarajeva prije pola godine pokrenuo mini-basket košarkaške lige.

On je istakao da je turnir prerastao u lijepu tradiciju, čiji je cilj popularizacija i afirmacija košarke među omladinom.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da se ovaj međunarodni turnir organizuje u sklopu Gospojinskih svečanosti i najljepši način promoviše košarku.

On je naveo da je opština i ove godine generalni sponzor, da će uvijek podržati ovakve i slične turnire, te poželio stanovnicima Pala da u naredna četiri dana uživaju u dobroj košarci, jer to zaslužuju kada je u pitanju sport i kultura uopšte.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković rekao je da je zadovoljan što idu bolji dani za košarku i što krupnim koracima ona napreduje.

“I mi kao Grad učinili smo taj jedan korak, a to je organizacija gradske lige u Istočnom Sarajevu za mlađe kategorije. S druge strane, treba pohvaliti ljude koji rade na organizaciji turnira, jer oni zaslužuju poštovanje što već šest godina organizuju i čine nešto što je dobro za razvoj košarke na ovom području”, naglasio je Vuković.

On je istakao da dvorana “Peki” na Palama još jednom pokazuje svoju svrhu, a to dokazuju ovaj košarkaški kup, pripreme muške i ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, nedavno održana utakmica veterana “Crvena zvezda” -“Partizan”, kao i mnogi drugi događaji.

Direktor omladinskih kategorija Košarkaškog kluba “Partizan” Zoran Stevanović rekao je da ovaj turnir mnogo znači mladim igračima, koji se nadmeću da ostvare dobre rezultate.

Stevanović je naveo da će u budućnosti pokušati dovesti i košarkaški klub “Fenerbahče”, da bi turnir podigli na jedan viši nivo.

Otvarenju turnira prisustvovao je i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miroslav Brčkalo.