Partizan BN obnovio sportsku salu u OŠ „Jovan Dučić“

14/09/2016

image-0-02-01-c87bf61dfed6229d3e6af781b03c52f23b345b56a5884f238576888eb38346f4-v

Osnovna škola „Jovan Dučić“ u Bijeljini novu školsku godinu je dočekala uz obnovljenu sportsku salu, zahvaljujući Košarkaškom klubu Partizan BN. Ovaj klub je u rekonstrukciju sale uložio 10.000 KM, sa ciljem da bijeljinska djeca dobiju bolje uslove za bavljenje sportom.

„Sala se nalazila u prilično lošem stanju i u dogovoru sa školskim rukovodstvom smo odlučili da pokrenemo projekat njene obnove. Postavili smo novu podlogu i novi parket, iscrtali linije i uredili prostor oko terena. Uz pomoć prijatelja kluba smo obnovili i svlačionice, kao i toalet“, pojasnio je Igor Mihajlović, generalni sekretar Partizana BN.

On je istakao da je u pitanju bila velika investicija za ovaj mladi klub, ali da su takvi poduhvati neophodni kako bi se razvijao sport u Bijeljini i mladima ponudili kvalitetni sadržaji.

„Ovakvi uslovi će sigurno značiti mnogo svim polaznicima naših škola košarke i Košarkaške igraonice, ali i djeci koja pohađaju ili će tek pohađati ovu osnovnu školu. Upravo u ovom uzrastu se kod djece razvija ljubav prema sportu i počinje rani razvoj njihovih talenata, a svakako je u pitanju životna dob u kojoj je fizička aktivnost od ogromnog značaja. Stoga smo uvjereni da je obnova ove sportske sale vrijedna investicija u nove generacije i budućnost našeg grada“, smatra Mihajlović.

kk-partizan-bn

Mihajlović je podsjetio kako je klub nedavno organizovao i Košarkašku streetball igraonicu, trodnevni događaj na otvorenom namijenjen najmlađima, pa je rekonstrukcija sportske sale korak dalje u otvaranju novih prilika za bijeljinsku djecu.

Partizan BN je oformljen u aprilu 2016. godine, kao dio sportske porodice beogradskog Partizana NIS, i čini mrežu Partizanovih klubova u Republici Srpskoj, uz ispostave u Banjaluci, Palama i Prnjavoru.

Klub u Bijeljini djeluje kroz Košarkašku igraonicu i školu košarke, a prijave za nove polaznike su trenutno u toku.