Pioniri KK „Partizan Pale“ izborili plasman na polufinalni turnir u Zvornik

11/06/2021

Pioniri-Partizana

Pioniri Košarkaškog kluba „Partizan Pale“ izborili su plasman na polufinalni turnir Republike Srpske, koji će biti održan 15. i 16. juna u Zvorniku.

Na turniru će, osim Paljana, nastupiti domaća ekipa „Zvornik basket“, kao i OKK „Gacko“ i KK „10. avgust“ iz Vlasenice.

Mladi paljanski košarkaši plasirali su se u Zvornik osvojivši prvo mjesto u Sarajevsko – romanijskoj regiji, u konkurenciji od šest ekipa, a „Partizan Pale“ bio je ispred „Slavije“ iz Istočnog Sarajeva, fočanske „Sutjeske“, KK „Vrelo“ iz Čajniča, „Igmana“ iz Istočne Ilidže, te ekipe „Rogatice“.

Nakon dužeg vremena, Pale će imati predstanika u završnici nekog od košarkaških turnira u omladinskim kategorijama, a kao jedan od najboljih igrača i strijelaca nametnuo se kapiten paljanskog „Partizana“ Stefan Jovičić, koji je rešetao protivničke koševe, postizavši 30 poena u prosjeku.

Osim Jovičića, za Paljane nastupa i omladinski reprezentativac Republike Srpske Pavle Đurđević, koji je, na nedavno održanom Turniru regiona, osvario zapažen rezultat.

Jedan od najzaslužnijih za ovakav uspjeh mladih paljanskih košarkaša je trener Petar Šurbat, kao i njegov pomoćnik Nikola Pavlović.

Izvor: http://paljanskenovosti.ba