Počele Super lige, kadeti nastavili sa pobjedama

07/12/2015

Kadeti - utakmica - prvo kolo

Super lige su počele za dvije starosne kategorije mladih košarkaša, a „crno-bijeli“ su na samom startu bili polovično uspješni. Pioniri su ubilježili poraz, dok su kadeti nastavili svoj pobjednički niz.

Upravo su oni u nedjelju, 6. decembra, svoj meč odigrali prvi, protiv ekipe Rukija u dvorani „Obilićevo“, i pobijedili rezultatom 53:60. Utakmica je bila veoma čvrsta sa dobrim odbranama i malim brojem poena sve do četvrte četvrtine, kada su šuteri iz oba tima počeli da zasipaju koš rivala. Kadeti Partizana TS su veliku prednost stekli nešto ranije, u drugoj dionici koju su dobili rezultatom 19:6, a u revolveraškoj završnici su odbranili prednost i nastavili sa odličnim igrama.

Još jednom je Ilić bio najefikasniji igrač u crno-bijelom dresu, jer je upisao 19 poena. Važan doprinos trijumfu dali su i Cvetić sa 10 te Sekulić sa 9 poena.

Manje uspješni su bili najmlađi. Pioniri Rukija i Partizana TS su svoju utakmicu odigrali istog dana, ali u dvorani „Sport Trend“. Formalni domaćini su bili bolji od samog početak i dobro kontrolisali tok susreta sve do njegovog završetka rezultatom 84:35.

I pored nešto slabijeg početka, mali „crno-bijeli“ su već ranije dokazali da imaju čvrst karakter, pa se očekuje da napreduju iz kola u kolo. Novu priliku će imati već za vikend, a tada bi pored njih i kadeta trebalo da nastupe i juniori.