Počinje novi Partizan kup: U Banjoj Luci mladi talenti iz Beograda i Skoplja

08/04/2016

KK Partizan

Tradicionalni Partizan kup – takmičenje podmladaka bratskih škola košarke iz tri države – počinje danas, 8. aprila, u Banjoj Luci, i trajaće tri dana.

Pored domaćina, KK Partizan TS Banja Luka, u prijateljskom turniru će, kao i prethodne četiri godine, učestvovati KK Partizan NIS iz Beograda te KK Partizan Vodno sans iz Skoplja. Na Partizan kupu će snage odmjeriti mlađi pioniri iz navedenih klubova, igrači rođeni 2004. i 2005. godine, a prva utakmica će biti odigrana večeras u 21 čas, u sportskoj sali Osnovne škole „Borisav Stanković“.

Kako ističe Željko Krunić, predsjednik Skupštine KK Partizan TS Banja Luka, novo izdanje Partizan kupa je nastavak jedne lijepe tradicije.

„Ovi susreti se svake godine održavaju u drugom gradu“, naveo je Krunić, „i drago nam je što je ponovo Banja Luka domaćin, nakon što smo imali čast da se 2013. godine upravo ovdje organizuje prvo okupljanje kolega i prijatelja iz tri države regije. Osnovni cilj svakog Partizan kupa je da se naši mladi talenti iz različitih sredina upoznaju, povežu i razmijene znanja. Stoga je i cijeli program koncipiran tako, od činjenice da će dječaci iz Banje Luke vršnjake iz Beograda i Skoplja ugostiti u svojim domovima, pa do razmjene iskustava i produbljivanja saradnje stručnog osoblja. Nadamo se da će uskoro i Partizan BN iz Bijeljine postati dio ovog velikog ‘crno-bijelog’ druženja.“

U okviru ovogodišnjeg Partizan kupa biće odigrane ukupno četiri utakmice, a turnir će biti završen u nedjelju, 10. aprila.