Počinju lige za mlade: Za vikend prve utakmice pionira, kadeta i juniora!

15/10/2015

OŠ Borisav Stanković

Nakon početka seniorskih liga, došlo je vrijeme i na takmičenja za mlade talente. Ovog vikenda, 17. i 18. oktobra, košarkaši banjalučkog Partizana odigraće prve takmičarske utakmice u tri starosne kategorije, u okviru Područnog košarkaškog odbora Banjaluka.

Takmičarsku sezonu za KK Partizan TS otvoriće kadeti, dječaci rođeni 2000. i 2001. godine. Oni će u sali OŠ „Borisa Stanković“ u subotu, 17. oktobra, odigrati prvi duel, i to protiv vršanjaka iz KK SportLive. Početak utakmice zakazan je za 11 časova, pa će ovi dječaci imati priliku da probiju led i upišu prvu klupsku pobjedu u novoj sezoni.

Naredni dan, na teren izlaze juniori, ali ovaj put će to biti parket dvorane „Obilićevo“. U nedjelju, 18. oktobra, mladići rođeni 1999. godine odigraće meč protiv Košarkašog kluba Lider. Partizanovi juniori neće imati jednostavan zadatak u narednim mjesecima, jer će igrati u kategoriji u koju su uključeni i godinu dana stariji igrači. Ipak, mladi crno-bijeli juniori će sigurno pružiti čvrst otpor i mnoge iznenaditi, možda već u svom prvom nastupu.

Prvo kolo će zatvoriti najmlađi, pioniri rođeni 2002. i 2003. godine. Oni će istog dana, u nedjelju, igrati protiv svojih vršnjaka iz istog suparničkog tima, KK Lider, i imati priliku da pobjedom zatvore prvi veliki vikend. Utakmica će biti odigrana u sali OŠ „Borisav Stanković“ sa početkom u 19 časova.

Sve navedene utakmice biće odigrane u sklopu liga organizovanih pod okriljem Područnog košarkaškog odbora Banjaluka. Podsjećanja radi, u pitanju je jedan od četiri odbora na teritoriji Republike Srpske u kojima mladi košarkaši igraju svoje prve takmičarske utakmice, a najbolji iz svakog regionalnog takmičenja boriće se za titulu šampiona.

Pozivamo vas da podržite naše dječake i poželite im sreću u takmičenjima u kojima nastaju sutrašnje košarkaške zvijezde.