PONUDA KAMP “GRAWE THREE POINTS”

07/02/2018

01 KK

Košarkaški klub Partizan TS Banjaluka tradicionalno već 17 godina organizuje međunarodni košarkaski kamp Grawe Three Points. Najveći događaj za mlade košarkaše u Bosni i Hercegovini se još od 2002. godine održava na sportskim terenima Olimpijskog centra Jahorina.

Kamp napreduje iz godine u godinu, a lista zemalja koje se pridružuju se neprestano proširuje, te je već odavno stekao reputaciju jednog od najboljih u ovom dijelu Evrope. Grawe Three Points je do sada posjetilo preko 8.500 mladih igrača iz cijelog svijeta, a pored dječaka i djevojčica iz BiH i zemalja regiona, učestvovala su I djeca iz SAD, Kanade, Holandije, Švedske, Francuske, Njemačke i mnogih drugih država.

Učšće  je uzelo  i preko  1.000  trenera, edukatora i ostalih profesionalaca iz svijeta košarke i sporta. Upravo zbog toga je kvalitetan program rada tokom kojeg mladi talenti uče od najvećih domaćih stručnjaka postao osnovna odlika kampa.

Tokom 16 godina postojanja, kamp je zavrijedio podršku brojnih košarkaških legendi koje su bile promoteri ovog događaja i njegovi posjetioci. Neki od njih su učestvovali i u trenažnom programu, drugi su se družili sa učesnicima I s njima dijelili svoje ogromno iskustvo.

O tome dovoljno govori činjenica da su promoteri kampa do sada bili košarkaški asovi Predrag Saša Danilović, Vlade Divac, Žarko Paspalj, Radoslav Nesterović, Miroslav Berić, Zoran Stevanović, Ratko Varda, Zoran Sretenović, Dušan Kecman.

Posebna pažnja posvećuje se uslovima za boravak djece, koji su na najvišem mogućem nivou. Svakom učesniku je obezbijeđem smještaj na bazi punog pansiona, uz ishranu prilagođenu potrebama mladih sportista. Osigurana je, takođe, i profesionalna zdravstvena zaštita dostupna u svakom trenutku. Svakom polazniku se na kraju kampa uručuje diploma o učešću, kao i poklon u vidu brendirane sportske opreme sa logom generalnog sponzora GRAWE OSIGURANJE a.d. Banja Luka.

Na kampu mogu da učestvuju svi mladi košarkaši i košarkašice uzrasta od 6 do 17 godina. Kroz kamp Grawe Three Points godišnje prođe više od 500 djevojčica i dječaka različitih uzrasta.

Akcenat je prvenstveno na okupljanju mladih koji pripadaju kategorijama juniora, kadeta i pionira, ali učestvuju i najmlađi, koji o košarci uče kroz mini basket program.