Posjeta Novom Gradu donijela neizvjesne susrete i pravi sportski ambijent

27/04/2016

Posjeta Novom Gradu

Članovi Partizana TS bili su u posjeti Novom Gradu, gdje su u srijedu, 26. aprila, odigrali tri utakmice protiv mladih igrača iz KK Sloboda.

Iako su u obje starosne selekcije bili podmlađeni, „crno-bijeli“ su u susretu kadetskih ekipa odnijeli pobjedu. U vrlo neizvjesnoj i zanimljivoj utakmici, timovi su se smjenjivali u vođstvu, a igralo se u serijama. Nakon egal otvaranja, Partizan TS je dominirao u drugoj četvrtini, potom su domaći uzvratili u trećoj, ali je finalni period pripao gostima i zabilježena je pobjeda rezultatom 84:94.

Sloboda se revanširala u pionirskoj kategoriji, gdje je bila bolja rezultatom 69:64. Kao što je vidljivo iz razlike u poenima, i ovaj meč nije bio odlučen sve do samog kraja, ali je dobra igra u četvrtoj četvrtini ipak prevagnula na stranu domaćina.

A kako je igrati neizvjesne utakmice, imali su priliku da iskuse i najmlađi – polaznici Partizanove Košarkaške igraonice. Oni su se u susretu sa vršnjacima iz Novog Grada borili sve do samog kraja, a poraz od 63:64 je svakako jedno posebno iskustvo za klince koji se tek upoznaju sa košarkom.

Ipak, rezultati su bili u drugom planu, jer su upravo sticanje iskustva i nova košarkaška druženja bili glavni ciljevi ove sportske posjete, a njih su podjednako ostvarili članovi oba kluba.