Šampionske partije Partizanovih dječaka u četvrtom kolu

09/11/2015

KK Partizan TS

Četvrti takmičarski vikend donio je povratak svih selekcija Partizana TS na pobjedničke staze. Ostvarene su tri vrlo uvjerljive pobjede u svim starosnim uzrastima.

Trijumfalna subota, 7. novembar, počela je pobjedom kadetske selekcije. Crno-bijeli kadeti ove sezone ne znaju za poraz, a bez većih problema je ostvarena i nova pobjeda protiv ekipe SportLive. Utakmica odigrana u sali Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ u Banjoj Luci samo je u prvoj četvrtini bila donekle neizvjesna, ali je i nju Partizan TS dobio, rezultatom 19:11. Već u narednoj dionici je protivnicima dopušteno samo sedam poena, pa je konačni rezultat od 29:83 bio realan ishod.

U crno-bijelom timu najefikasniji su bili Luketa i Predić sa po 14 poena. Popržen je dodao 13, dok su Timotija i Aničić ubacili po 11 poena.

Nešto sjevernije, u Vrbaškoj, veliku pobjedu su ostvarili i juniori. Najstarija ekipa Partizana TS je pokazala da je naučila na greškama iz utakmice sa Igokeom, pa je u utakmicu protiv Lidera ušla čvrsto od samog početka i u prvoj četvrtini primila samo dva poena. Nevjerovatan start se prenio i na nastavak susreta, te je on završen rezultatom 89:23 za crno-bijele.

Najbolji u gostujućoj ekipi bio je Bojović, koji je koš protivnika zasuo sa 23 poena, dok su mu podršku pružili Radan sa 18 i Janković sa 13 pogodaka.

Vrhunsku odbranu starijih drugara ponovili su pioniri, čak je i udvostručili, pa su oni svojim vršnjacima iz Lidera dopustili po samo dva poena i u prvom i u drugom dijelu utakmice. Konačnih 105:13 zaista djeluje nerealno, pa se slobodno može reći da su crno-bijeli dječaci demonstrirali pravi sportski duh, jer su odmah nakon nesrećnog poraza u prošlom kolu pružili jednu ovakvu partiju.

U najmlađem timu Partizana TS su se svi upisali u listu strijelaca te su ravnomjerno rasporedili poene. Zajednički su podnijeli teret i u odbrani, pa je u sjajnoj timskoj pobjedi nemoguće, a i nepotrebno izdvajati bilo kojeg pojedinca.