Serija domaćinstava završava u subotu, Partizan NIS juri treću u nizu

16/12/2015

Partizan NIS

Niz domaćinstava u „Pioniru“ završava se u subotu, 19. decembra, od 19 časova, gostovanjem Mega Leksa. Biće to prilika da se pobjedom kompletira perfektan niz pred domaćom publikom.

I ne samo to – eventualni trijumf nad trenutno četvrtoplasiranom ekipom učvrstio bi poziciju Partizana NIS u gornjoj polovini tabele. Zadatak, ipak, neće biti jednostavan, jer Mega igra veoma dobro ove sezone, iako je iz kluba otišlo nekoliko igrača, među njima i Nikola Jokić. Novu postavu predvodi tandem Nikola Ivanović – Timothe Luwawu, dok pod košem važnu ulogu ima talentovani Nikola Janković.

Ipak, dva tima u ovaj susret ulaze u različitom raspoloženju. Mega je u prethodne dvije utakmice zabilježila isto toliko poraza, po jedan od Metalca i Crvene zvezde, dok je Partizan NIS dobio oba prethodna meča. Ova razlika u formi bi, uz podršku „Grobara“, i dalje najvjernijih navijača u ligi, mogla da prevagne u korist domaćina.

FK Partizan

Fudbalski klub se večeras oprašta od jesenjeg dijela svoje sezone. Nakon nesrećnog neuspjeha da obezbijedi proljeće u Evropi, FK Partizan će pokušati da pobjedom najavi bolja izdanja u sljedećoj kalendarskoj godini. Posljednji rival u 2015. je čačanski Borac, a utakmica će biti odigrana pred praznim tribinama suspendovanog „Stadiona Partizana“.

Prvi dio takmičenja u petak, 18. decembra, zatvoriće i odbojkaši. Oni će u Sportskom centru „Vizura“ dočekati tim Spartaka iz Ljiga. „Crno-bijeli“ su u prošlom kolu pobijedili u gostima, pa bi novi trijumf na domaćem terenu predstavljao dobru uvertiru za drugi dio sezone.