Treninzi počeli, upis još uvijek otvoren!

07/10/2015

OŠ Desanka Maksimović

Ulaskom u mjesec oktobar, nova sezona nije počela samo za velike košarkaše, već i za najmlađe sportiste. KK Partizan je upisao prvu pobjedu u ABA ligi, a upis u njegovu banjalučku školu košarke je i dalje otvoren, iako su treninzi zbog velikog interesovanja već počeli.

Kao i prethodnih godina, banjalučki klub KK Partizan TS omogućio je talentovanim djevojčicama i dječacima da košarku treniraju širom grada. Upravo smo djevojčice najviše obradovali, time što smo pokrenuli novu žensku selekciju. Budućim košarkašicama uzrasta od 11 do 16 godina posvetili smo posebnu pažnju, pa su ovaj put njima obezbijeđeni najpogodniji uslovi za razvoj. One sada treniraju odvojeno u „Trend Sportu“, jednoj od najljepših i najuređenijih banjalučkih dvorana. Takođe, one imaju priliku da uče od velikog imena regionalne košarkaše, Jadranke Ćosić Trkulje, nekadašnje šampionke, a danas tim menadžera ženske reprezentacije Srbije. Više informacija o treninzima i njihove satnice možete da saznate ovdje.

Naravno, ni na dječake nismo zaboravili, pa su za njih tu i dalje treninzi u čak osam osnovnih škola. Kao što možete da vidite na našoj novoj interaktivnoj mapi, one su rasprostranjene u svim dijelovima Banjaluke. Na taj način svaki dječak koji ima između 11 i 16 godina te želi da trenira po programu najpoznatije košarkaške škole na Balkanu može da pronađe školu koja mu je dovoljno blizu. Za najnadarenije od njih tu su i Partizanove selekcije, takmičenja u uzrastima pionira, kadeta i mlađih juniora tokom kojih mladi talenti igraju protiv vršnjaka iz drugih klubova za prve šampionske trofeje.

Košarkaška igraonica

Novosti ne nedostaje, pa smo tako pokrenuli i prvu Košarkašku igraonicu u gradu. Najmlađi zaljubljenici u ovaj divni sport mogu da se druže, zabavljaju i uče osnove košarke kroz jedinstvenu kombinaciju treninga i igrica. I njih vodi Jadranka Ćosić Trkulja, a dobrodošle su i djevojčice i dječaci uzrasta od 6 do 10 godina. Interesovanje je od pojave ovog programa izuzetno veliko, ali mjesta još uvijek ima, pa su male lopte, mali koševi i velika doza zabave još uvijek na dohvat ruke.

Za Košarkašku igraonicu, kao i za žensku selekciju te muške škole košarke prijave se mogu poslati putem adrese kkpartizanbl@gmail.com kao i putem formulara na ovoj stranici.

Više inormacija možete da dobijete na broju telefona +387 65 193 000, a pitanje nam možete postaviti i ovdje.