Završena Frend košarkaška liga uz mnogo zabave i nagrada

25/01/2016

Frend košarkaška liga_2

Frend košarkaška liga, takmičenje koje je okupilo preko 250 dječaka i djevojčica iz banjalučke regije, završeno je u nedjelju, 24. januara.

Takmičenje je trajalo sedam dana, tačnije od 18. do 24. januara, a održano je Osnovnoj školi Borisav Stanković u Banjaluci, u organizaciju Košarkaškog kluba Partizan TS Banja Luka uz podršku kompanije m:tel.

Posljednji dan Frend košarkaške lige je donio i mnoštvo iznenađenja za najmlađe. Nagradu za najperspektivnijeg mladog igrača dobio je Aleksa Militašević, najperspektivnija igračica ovog takmičenja bila je Aleksandra Todić, a najmlađi igrač Pavle Malčić. Nije izostala ni nagrada za fair-play potez, a dobio ju je Stefan Topalović, dok su MVP nagrade otišle u ruke Vuka Popovića i Nikole Karalića. Zanimljivi sadržaji, pokloni koje su pripremili  Partizan i kompanije m:tel, kao i gostovanje vršnjaka iz Košarkaškog kluba Igokea, učinili su ovo druženje još ljepšim, a košarku još popularnijom.

Predsjednik Skupštine Košarkaškog kluba Partizan TS Banja Luka, Željko Krunić, je na završetku takmičenja istakao:

”Možemo reći da je ova liga protekla izuzetno uspješno, prije svega zahvaljujući našim prijateljima, generalnom pokrovitelju kompaniji m:tel. Ova liga nema takmičarski karakter, ovdje je bitno da sva djeca koja treniraju košarku imaju mogućnost da igraju utakmicu.“

Milica Stojaković, portparol kompanije m:tel, najavila je podršku događajima namijenjenim najmlađima i u budućnosti.

’’Kompanija m:tel i u 2016. godini nastavlja sa dobrom praksom ulaganja u mlade, sport i u prave društvene vrijednosti, tako da je ovo lijep početak saradnje sa Košarkaškim klubom Partizan TS koji ćemo nastaviti i u narednom periodu”, izjavila je Stojakovićeva.

Jedan od najmlađih učesnika ovog takmičenja, Luka Antić, trenira košarku već godina dana, a Frend košarkaška liga mu je jedno od najljepših iskustava.

”Upoznao sam nove drugare, lijepo nam je ovdje i nije cilj da pobijedimo, već da se družimo”, rekao je Luka.

Ovo takmičenje, koje organizuje Košarkaški klub Partizan TS Banjaluka u saradnji sa kompanijom m:tel, organizovano je petu godinu za redom, a okuplja dječake i djevojčice uzrasta od 11 do 14 godina. U sedam dana, koliko je trajala Frend košarkaška liga, odigrano je 25 utakmica.