Željko Krunić: Od Frend košarkaške lige očekujemo dobar odziv, druženje i nova prijateljstva

14/01/2016

Željko Krunić

Početak nove godine donio je i nove projekte koje KK Partizan TS priprema, ali i nastavke uspješnih priča iz ranijih godina. Jedna od njih je, svakako, Zimska košarkaška liga, koja od ove godine nosi naziv Frend košarkaška liga.

Uz podršku kompanije m:tel, Frend košarkaška liga će ove godine ponovo okupiti mlade talente iz svih škola Partizana TS. O takmičenju koje počinje 18. januara, ali i velikim ljetnim projektima čija organizacija je već u toku, više informacija je iznio Željko Krunić, predsjednik Skupštine kluba.

Bliži se početak još jednog velikog projekta za KK Partizan TS, a to je Frend košarkaška liga. Šta očekujete od novog izdanja ovog jedinstvenog takmičenja?

Krunić: KK Partizan TS već petu godinu zaredom organizuje ovakav vid takmičenja za sve polaznike škola košarke. Ovakva liga se pokazala veoma efikasom, jer je pružila priliku za igranje utakmica i onim djevojčicama i dječacima koji nisu stasali za selekcije kluba. Od ovogodišnje lige očekujemo, prije svega, dobar odziv, kako samih učesnika, tako i roditelja. Očekujemo lijepo druženje i nova prijateljstva. Jedan od najznačajnijih aspekata ove lige jeste sama socijalizacija učesnika kroz druženje, gdje nam je takmičarski značaj u drugom planu.

Takmičenje nosi novi naziv zahvaljujući partnerstvu sa kompanijom m:tel, koja je generalni pokrovitelj. Kako Vi gledate na ovu saradnju i koliko će ona doprinjeti uspješnosti projekta?

Krunić: Organizacija jednog ovakvog projekta ne bi bila moguća bez pomoći naših prijatelja iz kompanije m:tel, i ja im se ovim putem zahvaljujem, a veliko hvala ide i našim prijateljima iz agencije Aquarius. Ova liga je samo uspješan nastavak saradnje između našeg kluba i pomenutih prijatelja i nadam se da će i u budućnosti biti ako ne uspješnija onda barem na ovom nivou.

Koliko su ovakvi projekti, koji se organizuju u vrijeme kada je malo sadržaja za djecu, značajni za njihov pravilan fizički razvoj i podsticanje na zdrav način života?

Krunić: Imajući u vidu da živimo u vremenu koje je puno izazova, pogotovo za djecu. Ova liga je jedan mali doprinos pokušaju da odolimo tim izazovima. Još jednom ponavljam, bez naših prijatelja iz kompanije m.tel, to bi bilo veoma teško.

Kada Frend košarkaška liga bude pri kraju, takmičarske selekcije će nastaviti sa svojim ligama. Partizan TS se u sve tri kategorije plasirao u Ligu za prvaka, koliko ste zadovoljni onim što su dječaci do sada pokazali?

Krunić: Uzevši u obzir situaciju u kojoj žive i rade naše selekcije, veoma sam zadovoljan uspjehom u dosadašnjem toku prvenstva. Takmičarski aspekt je važan, ali nije primaran, pogotovo u pionirskom uzrastu. Naš osnovni cilj je da neko od te djece u budućnosti postane možda vrhunski košarkaš, što takmičarski aspekt u ovom trenutku stavlja u drugi plan.

Da li se već sada izdvajaju talenti koji bi mogli da budu uspješni seniori jednog dana?

Krunić: Nadovezujući se upravo na prethodni odgovor, sa ponosom ističemo da u svojim redovima imamo takve momke, one koji bi u narednom periodu mogli da imaju značajne uloge u nekom od seniorskih timova. Prije svih treba spomenuti Aljošu Jankovića, Dalibora Ilića, Miloša Radana, Marka Sekulića, Davida Kovačevića, Miloša Damjanovića, a tu su i drugi talentovani dječaci.

Uveliko traju pripreme i za velike ljetne projekte, kamp Hypo Three Points i međunarodni turnir Grawe Cup. Iako je do njihovog održavanja ostalo još mnogo vremena, možete li već sada otkriti dio planova?

Krunić: Kamp „Hypo Three Points“ ulazi ponosno u svoju 15. godinu postojanja, i možemo da kažemo kako je jedan od najboljih sportskih projekata u ovom regionu. Sama činjenica da je kroz kamp do sada prošlo oko 9.000 učesnika mnogo govori. Ove godine, od kraja juna do sredine avgusta, očekujemo veliki broj mladih košarkašica i košarkaša. Naravno, očekujemo da nam u tome ponovo pomogne naš generalni sponzor, Hypo alpe adria bank A.D. Banja Luka, koja je uz nas već 13 godina. Nakon završetka kampa, odnosno od sredine pa do samog kraja avgusta, očekuje nas i turnir na kome će, kao i prošle godine, učestvovati ekipe iz Njemačke, Turske, Francuske, Srbije i BiH.