Kadeti i dalje bez poraza, i pioniri upisali pobjedu

14/12/2015

Juniori-utakmica-26-10

Mladi košarkaši Partizana TS u prethodna četiri dana odigrali su isto toliko utakmica i zabilježili samo jedan poraz. Od tri klupske pobjede, dvije su upisali nezaustavljivi kadeti.

Kadeti su najprije 10. 12. savladali KK Basket 2000, a novi trijumf je došao dva dana kasnije, u subotu, 12. decembra. „Crno-bijeli“ nisu imali problema na gostovanju u Prnjavoru, gdje je sa velikih 57:104 poražen KK Bulldogs. Već u prvoj četvrtini, ekipa Partizana TS je stekla 19 poena prednosti, a do kraja je ta prednost samo povećavana.

Ponovo se istakao Ilić, strijelac 33 poena, ali je vrhunsku partiju pružio i Sekulić, koji je ubacio samo sedam manje. Dvocifreni među pobjednicima sa po 11 poena bili su i Timotija te Popržen.

Tim pionira je najprije upisao poraz. U petak, 11. ovog mjeseca, uspješniji od „crno-bijelih“ dječaka bili su vršnjaci iz Basketa 2000. Konačni rezultat 56:88 ne predstavlja pravi odraz situacije na terenu, jer je tim Partizana TS držao korak sa protivnicima sve do posljednje dionice meča. Ipak, umor je učinio svoje, pa su gosti završni dio dobili sa 20 poena razlike i odnijeli dva boda iz Osnovne škole „Borisav Stanković“.

„Crno-bijelu“ ekipu ponovo su predvodili Vuk Popović (15) i Marko Vrtunić (13 poena), a unapređenja u igri u odnosu na prvo kolo su bila očita.

Ona su se u potpunosti vidjela već narednog dana, kada su najmlađi košarkaši Partizana TS u Osnovnoj školi „Miloš Crnjanski“ rezultatom 63:36 pobijedili KK Radivoj Korać. Pioniri su pokazali da vrlo brzo uče, pa su svog rivala pobijedili upravo onako kako su prethodni susret izgubili – odličnom igrom u posljednjoj četvrtini.

Ponovo su Popović i Vrtunić bili najbolji, s tim da su sada zamijenili mjesta na listi strijelaca. Vrtunić je ubacio 22 poena, dok je Popović dodao 20 uz odličan procenat šuta.