Završena prva faza omladinskih takmičenja: Pobjedama u Super lige

23/11/2015

KK Partizan TS

Pobjedama kadeta i pionira mladi košarkaši Partizana TS uspješno su završili prvu fazu svojih takmičenja. Nastavak u okviru Super liga očekuje se prvog vikenda u decembru.

Kadetska selekcija je u petak, 20. novembra, u Osnovnoj školi „Borisav Stanković“ porazila ekipu Igokee i na taj način prvu fazu zaključila bez ijednog poraza. Još jednom su crno-bijeli svoju snagu pokazali već u prvoj četvrtini, koju su dobili rezultatom 28:9, pa su do kraja samo postepeno uvećavali prednost do konačnih 75:50.

U pobjedničkom timu se ponovo istakao dvojac Ilić – Sekulić. Prvi od njih je bio najbolji strijelac sa 26 poena, dok je drugi dodao 21.

Mnogo neizvjesnije je bilo u utakmici pionira ova dva kluba. Najmlađe selekcije Partizana TS i Igokee su juče, 22. novembra, odigrale pravu takmičarsku utakmicu, iako su obje ekipe već obezbijedile prolazak u narednu fazu. Gosti su krajnje izjednačeno prvo poluvrijeme uspjeli da privedu kraju uz prednost od dva poena, da bi u trećoj četvrtini ona narasla i na šest. Međutim, crno-bijeli dječaci su još jednom pokazali pravi spotrski duh i snažan karakter, posljednju četvritinu su odigrali odlično, dobili je sa 19:10 i u završnici odnijeli pobjedu rezultatom 64:61.

Odličnu partiju sa mnogo zalaganja prikazao je Sergej Mirković, koji je bio i prvi strijelac tima sa 16 poena. U stopu ga je pratio Stefan Topić sa 14, a upravo on i Dušan Bajić su vrlo zrelo, smireno i iskusno odigrali u napetoj posljednjoj minuti utakmice. Važno je istaći i ulogu Marka Vrtunića, čija čvrsta igra u odbrani je znatno doprinjela konačnom uspjehu.

Juniori su svoju utakmicu odigrali još ranije, a oni su prvu fazu završili porazom od Igokee u susretu bez rezultatskog značaja. Sve tri selekcije Partizana TS učestvovaće u narednoj rundi takmičenja, Super ligi na nivou Banje Luke, a prve utakmice bi trebalo da budu odigrane već početkom decembra.